• Liceul Onisifor Ghibu

  Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj- Napoca s-a înfiinţat în anul 1961, sub denumirea de Şcoala Medie Nr. 4. Deşi este o unitate de învăţământ relativ nouă, liceul nostru are o istorie mai veche înainte de primul război mondial, cartierul Grigorescu, fiind mai puţin populat, nu avea o unitate de învăţământ, elevii urmând cursurile altor şcoli din oraş. Prima şcoală elementară din cartier a fost înfiinţată în anul 1925 şi a funcţionat cu patru clase, având româna ca limbă de predare şi 26 de elevi. în această formă, s-a menţinut până în anul 1940, când, după Dictatul de la Viena, şcoala şi-a continuat activitatea. După eliberarea Nordului Ardealului, instituţia a funcţionat tot ca şcoală elementară, dar cu două secţii: română şi maghiară.

  In anul şcolar 1967 – 1968, existau 62 de clase cu un număr de 2147 de elevi (43 de clase la secţia română şi 19 clase la secţia maghiară). Ulterior, şcoala a existat sub mai multe denumiri: Liceul Nr. 15, Liceul de Ştiinţe ale Naturii, Liceul Teoretic Nr. 4. Din 1995, şcoala este cunoscută sub numele de Liceul Teoretic „ Onisifor Ghibu”.

  In anul școlar 2014-2015 au fost înscriși la cursurile Liceului Teoretic Onisifor Ghibu peste 1700 elevi.

  Menţionăm că liceul nostru a fost primul liceu de ştiinţe ale naturii din Transilvania.

  Forma de învăţământ: învăţământ primar, gimnazial şi liceul- cursuri de zi / 4 ani de studiu la fiecare nivel.

  www.liceul-onisifor-ghibu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>